Maple Forest is ook op Bol.com! | Gratis verzenden binnen Nederland

Over ons

Het verhaal achter Maple Forest begon toen ik in New York woonde.
Mijn man en ik zijn er naartoe verhuisd toen onze dochter 5 maanden oud was.
Tot dan was ik werkzaam als orthopedagoog bij de Jeugdzorg.
Daar, in ons nieuwe huis ver weg van huis, begon ik na te denken over nieuwe manieren om mijn ambities te vervullen. 

Wat me altijd dwars heeft gezeten was het gebrek aan gemakkelijke, positieve tools om thuis met kleine kinderen te gebruiken. De beschikbare producten waren ofwel te belerend of niet leuk om naar te kijken. Gebaseerd op mijn ervaring als orthopedagoog en als moeder, wilde ik dit veranderen. 

Kort na mijn dochter, is mijn zoon geboren. Beide hebben totaal verschillende, maar mooie temperamentvolle persoonlijkheden. Vooral met mijn zoon, merkte ik al snel dat hij meer aandacht nodig had om hem door zijn emotionele wereld te begeleiden. Hij was veel boos en gefrustreerd, maar ook zeer sensitief. Mijn dochter heeft altijd moeilijk gevonden vertrouwen in haarzelf te hebben. 

Met mijn zoon en dochter in gedachten, is Maple Forest geboren en de eerste vier personages kwamen tot leven. 
Hun personages, en daarmee hun worstelingen en emoties, werden een verhaal. Om het voor kinderen makkelijk te begrijpen en makkelijk te onthouden is, werd hun boodschap in rijm gezet. 

Hertje is gebaseerd op mijn dochter, door de jaren heen heeft ze Hertje en haar boodschap lief gehad. Op dit moment kan ze het gedichtje zelf lezen en dat doet ze vaak. Wasbeer is gebaseerd op mijn zoon. Explosief op momenten, maar ondertussen zeer gevoelig. Hoewel zijn uitbarstingen vaak een tegenovergestelde effect creëren, heeft hij het nodig dat iedereen om hem heen kalm blijft. Als moeders weten we hoe moeilijk dit soms kan zijn, en dus creëerde ik het gedicht van wasbeer voor zowel kind als ouder: om het samen uit te blazen...

Konijn en eekhoorn werden gemaakt toen we terug naar Amsterdam zijn verhuisd na 4 jaar. Verandering kan een behoorlijke impact hebben op kinderen, soms als ouders, onderschatten we dat een beetje. Gelukkig was eekhoorn er om te helpen! Met alle veranderingen die aan de hand waren, hielp een rustige en ontspannen bedtijd routine ons enorm. Dit gaf me de inspiratie voor Konijn. Haar zachte lichaam en ontspannende woorden zijn een geweldige manier om een liefdevolle en kalme bedtijd routine te creëren.

Onze laatste vriendje van het bos is Raaf met zijn groei mindset kaartje. Ik voel dat hij een belangrijke is. Met de huidige druk op kinderen om te presteren, kan een groei mentaliteit het verschil maken om ze meer veerkrachtig te maken in het proces. 

Alle producten van Maple Forest zijn ontworpen om eenvoudige, maar mooie hulpmiddelen te creëren om kinderen en ouders te helpen omgaan met emoties. Ik hoop dat jullie net zoveel van ze gaan houden als ik!

Het aquarel ontwerp werd tot leven gebracht door de zeer getalenteerde Niki Stage. Alles wat ik bedenk, brengt zij tot leven. Hier is haar fantastische Website.
Liefs, 
Femke