Winkel enkel ter bezichtiging. Ga naar Bol.com of stuur mij een mail: femke@mapleforesttoys.com

Info voor Onderwijzers

Maple Forest materiaal vormt het perfecte hulpmiddel voor docenten en andere professionals die met kinderen werken. Veel kinder coaching praktijken maken al gebruik van de Kracht Kaarten in combinatie met de vier basis poppen in houten doos voor rollenspel en het bespreken van emoties.

We hebben hard gewerkt om het assortiment uit te breiden en hebben drie nieuwe producten uitgebracht.
Als eerste hebben we de Kracht Kaartjes verder ontwikkeld naar een interactief spel: Doosje vol KrachtNaast de gedichten zijn er nu ook 8 vragen om de onderwerpen verder uit te diepen en 8 positieve affirmaties, om het wenselijke gedrag en gevoel extra kracht bij te zetten. Samen vormen de 24 kaartjes een puzzel, waardoor kinderen spelenderwijs hun gevoelswereld kunnen exploreren. 

Hieronder een video Mireille Veninga van Geen Gedoe, coaching met resultaat, waarin ze uitleg geeft over hoe zij denkt dat het Doosje vol Kracht goed van pas kan komen en hoe ze de kaartjes in haar eigen praktijk gebruikt. 
 

Als tweede hebben we een kraskaart gemaakt om kinderen te helpen vaardigheden en wenselijk gedrag aan te leren. We moedigen aan het doel zo specifiek en positief mogelijk te omschrijven. Het compliment het liefst zelf geformuleerd en dient als positieve ondersteuning tijdens het proces. De kras stickers prikkelen de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen, de aquarel afbeelding werkt inspirerend. De beloning kan het beste geformuleerd worden in een betekenisvolle interactie, ipv eten of spullen. Denk aan een dagje in het park, samen boekje lezen, naar het zwembad etc.

Ten derde hebben we een dagstructuur systeem ontworpen. In lijn met onze visie hebben we gekozen voor een houten doos. We maken gebruik van magneetstickers die prettig in de doos te bewaren zijn.
De doos is bedoeld om kinderen houvast, structuur en voorspelbaarheid te geven. Daarnaast leren ze over de dagen van de week, maanden en seizoenen. Ook zullen er magneten zijn met de verschillende emoties, plus de uitingen daarvan. Zodat je kindje ook zonder woorden te gebruiken duidelijk kan maken hoe het zich voelt, en hoe het daar uiting aan zou willen geven. Er zijn cijfers om mee af te kunnen tellen en alle grote gebeurtenissen van het jaar zijn meegenomen, inclusief de feestdagen van de Vrije School. Alles rondom onderwerpen zoals school, rituelen, familie, hygiëne, weer en klusjes, zullen ook aanwezig zijn.

We hebben de impact van het dagstructuur systeem zelf mogen ervaren: een rustiger en harmonieuzer huishouden. In de praktijk wordt de doos veelal gekocht door ouders met autistische kinderen of kinderen met down syndroom.

Professionals krijgen voor hun praktijk of instelling korting. Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.