Winkel enkel ter bezichtiging. Ga naar Bol.com of stuur mij een mail: femke@mapleforesttoys.com

Valentijnsdag 2020: houden van jezelf

januari 24 2020

Valentijnsdag 2020: houden van jezelf

Deze Valentijnsdag gaan we leren meer van onszelf te houden 

De laatste tijd ben ik onbewust teveel bezig geweest met hoe mijn kinderen rekening moeten houden met de gevoelens van anderen. Hoe ze met anderen om zouden moeten gaan. Hoe ze een goed vriendje kunnen zijn. Dat je niet mag plagen of pesten. Dat je samen moet spelen. Dat je elkaar ruimte moet geven. 

Ik realiseer me dat ik hierin een belangrijk stukje ben vergeten:

Een stukje liefde voor jezelf.

Als ze een gezonde basis van zelfliefde hebben, dan zouden de omgangsvormen die ik ze aan probeer te leren makkelijker te navigeren moeten zijn. 

Hoe mooi om dit de boodschap van deze Valentijnsdag te laten zijn! 


Ik geef toe dat het hebben van zelfliefde voor mijzelf ook nog steeds een leercurve is. Tijdens het bedenken van de Valentijns actie kwam deze quote weer terug in mijn hoofd: 

"Children will follow your example, not your advice." 

Dit jaar is de Valentijns actie dus voor het hele gezin, of de hele klas. Wat zijn jouw grenzen als ouder of als docent? Hoe bescherm jij jezelf? Op welke manieren hou jij van jezelf?

Hier kun je alle documenten gratis downloaden. 

Het bestand bestaat uit vier pagina's:
Op de tweede pagina staan een aantal vragen die je aan elkaar zou kunnen stellen, om op een speelse manier na te denken over wat grenzen zijn.
Op de derde pagina is de bekende Maple Forest boom in kleurplaat vorm weer gegeven, om de symboliek van jou als groeiende boom extra kracht bij te zetten, en waar kinderen kunnen fantaseren hoe dit er voor hen eruit ziet. Onderaan de kleurplaat kunnen ze drie redenen op schrijven waarom ze van zichzelf houden. 
Op de vierde pagina is er ruimte om het verhaal van 'jou' op te schrijven, zoals je nu bent of zoals je zou willen zijn.

Symbolisch heb ik voor een boom gekozen. Niet alleen omdat het zo passend is in dit verhaal en het natuurlijk mijn logo is, maar ook omdat het mij doet denken aan de Regenboogtrap van Sabrina van Dijk, zo geliefd door mij en mijn kinderen. 

Als laatste natuurlijk de winactie! Want al jullie harde werk moet natuurlijk beloond worden . Tot 20 februari hebben jullie de tijd jullie mooiste werkjes en antwoorden in te leveren. Daarna kies ik de winnaar! Dit jaar is het Doosje vol Kracht de prijs!

Vergeet Maple Forest niet te taggen op social media zodat ik niks mis! Je mag ook altijd mailen: femke@mapleforesttoys.com

Heel veel plezier!

Liefs Femke