Winkel enkel ter bezichtiging. Ga naar Bol.com of stuur mij een mail: femke@mapleforesttoys.com

Tips voor thuis met de kinderen

maart 16 2020

Tips voor thuis met de kinderen

* ik voeg regelmatig nieuwe dingen toe, dus af en toe even opnieuw kijken!*

Het corona virus raast over de wereld en ook in ons land. Hoe groot de gevolgen zijn voelen we nu al, en zeker nog in de tijden die gaan komen. In de tussentijd kunnen we niets anders dan het uitzitten en lief zijn voor elkaar. 

Praktisch gezien zal er echter ook een invulling moeten komen. Nu de scholen in ieder geval to 6 april dicht zijn is het prettig om thuis een plannetje te maken samen met de kinderen. In dit blog wat inspiratie en tips hoe dat aan te pakken.

(het zijn mijn persoonlijke tips voor inspiratie, niks is gesponsord)

Allereerst is het handig om een dagstructuur aan te maken. Hoe gaat de dag er thuis samen met de kinderen uitzien? Wanneer samen iets doen, wanneer mag wel een scherm en wanneer niet, wanneer zelf spelen, wanneer kunnen papa en mama even niet gestoord worden? Je kunt natuurlijk samen iets opschrijven, maar wanneer de kinderen nog te klein zijn of visueler prettiger is, kun je ook mijn magneetvellen voor dagstructuur gebruiken! Ze zijn nu met 15% korting verkrijgbaar. Gebruik NEWS15 tijdens checkout. 

Hier is mijn lijst met favoriete materialen en webshops om de kinderen uitgedaagd te houden en de harmonie te bewaren in huis.

Kleurplaten van Maple Forest:
In mijn vorige blog posts heb ik gratis kleurplaten en opdrachten om te downloaden gezet. Hier zijn ze nog even op een rijtje.

Houden van jezelf kleurplaat en opdracht.
Complimenten geven kleurplaat.


Ontspanning:
Heb je kinderen die snel last hebben van prikkels, of van slag zijn door het sluiten van de scholen? Dan kan het prettig zijn om af en toe een koptelefoon op te zetten en naar luisterboekjes of ontspanningsoefeningen te luisteren.

 • Sabrina van de website Gevoelig Kind biedt allemaal ontspanningsoefeningen aan die echt heel prettig zijn. Onze favoriet is de Regenboogtrap.
 • Op Spotify kun je zoeken op Jip en Janneke, hier zijn heel veel luisterverhaaltjes van.
 • Ook kun je app Luisterbieb downloaden, daar staan veel luisterboeken voor kinderen op. Op dit moment bieden ze zelfs voor de kinderen gratis luisterboeken aan.
 • In mijn eigen webshop zijn leuke knutselspullen van hout te vinden!
 • Ken je de website van Pakje Plezier al? Ik vind ze te gek! En het zijn zulke leuke en verantwoorde knutsel spulletjes. 
 • Vasili Light heeft natuurlijk fantastisch mooie lampen, maar nu hebben ze hun DIY instant download vouwbare dieren voor 80% korting in de shop!! Gebruik BESAFE bij het afrekenen en ga meteen aan de slag.
 • Op de website van Lobbes zijn ook altijd super veel leuke knutsel onderdelen of pakketten te vinden!
 • Af en toe een scherm is natuurlijk niet erg. NPO start heeft een lijst per leeftijd gemaakt wat leuk is om naar te kijken. 
 • Er is een extra programma in het leven geroepen Zapplive Extra. Elke dag tussen 13:00 en 15:30 op doordeweekse dagen. Het is een dagelijkse educatieve talkshow. Hoe leuk! In ieder geval via npo start te zien.

Uitdaging voor peuters en kleuters:
Ik ben altijd erg fan van kinderen zelf op een veilige manier de wereld laten ontdekken in een tempo waar ze aan toe zijn. In huis geeft dat wat uitdagingen maar gelukkig zijn er veel huis tuin en keuken spullen die je kunt gebruiken.

 • Heb je een vergiet en pijpenragers? Draai de vergiet om en laat je kindje de pijpenragers in de gaten stoppen. 
 • Heb je dichte zakjes thuis? Stop er verschillende kleine spulletjes in laat je kindje met zijn handje voelen. Kan het raden wat het is?
 • Heb je een la in de keuken vol met tupperware doosjes? Laat je kindje alles in elkaar en uit elkaar halen. Passen de bakjes in elkaar? Welke deksels passen op welk doosje?
 • Kleintjes houden van sorteren. Heb je gekleurde knijpers en wat bakjes? Leg in elk bakje een kleur en vraag aan je kleintje om de rest van de knijpers in de juiste bakjes te doen. Heb je al deze materialen niet? Dan is er vaak veel op bol.com te vinden. Bij de Vlinder hebben ze ook te gekke materialen.
 • Heb je een kleine klauteraar thuis? Maak dan een (veilig) parcour waar ze overheen kunnen klimmen met kussens, poefen, kisten en planken. Doe je dat liever met materiaal dat er voor bedoeld is, dan heeft de Vlinder ook daar dingen voor in huis. 


Onderwijs materialen voor basisschool kinderen:

 • De webshop Blijf Wijs heeft echt fantastische materialen. Wij hebben het basisschoolspel aangeschaft. 
 • Osmo games zijn al jaren een favoriet bij ons thuis. Als je nog niets in huis hebt is de starterskit handig. Voor elk kind is er iets. Zo vindt mijn zoon de spelletjes leuk waar hij code leert te schrijven en mijn dochter maakt prachtige dingen met monster en masterpiece, of beheerd ze haar winkeltje met pizza. 
 • Juf Milou heeft allemaal gratis oefeningen die je kan maken. Van groep 1 tot aan groep 8.
 • Heb je wat oudere kinderen die zich in deze periode hadden moeten voorbereiden op de Cito toets, dan hebben ze bij de Bijlesmeester nu flinke kortingen op oefen materiaal.

  Zo, even een kort lijstje met wat ideetjes! Heb jij toffe tips die hier goed tussen zouden passen? Stuur mij een mailtje en ik zet ze er tussen!

  Liefs Femke