Winkel enkel ter bezichtiging. Ga naar Bol.com of stuur mij een mail: femke@mapleforesttoys.com

Rouwverwerking bij kinderen: Flux en de Steen

maart 24 2020

Rouwverwerking bij kinderen: Flux en de Steen

Flux en de Steen is een prachtig prentenboek dat kinderen helpt bij het verlies van een dierbare. In het boek verliest Flux zijn vader, maar het verhaal leent zich net zo goed voor een andere dierbare. De focus ligt namelijk niet perse op wie Flux verliest, maar hoe het verlies Flux in zijn lijf doet voelen, welke emoties daarbij komen kijken en wat er eigenlijk allemaal gebeurt als iemand komt te overlijden.

prentenboek dat kinderen helpt bij rouw en verdriet

De auteurs, Eva en Richard, zijn deskundigen op het gebied van rouwverwerking bij kinderen en hebben fijne methodes door het verhaal heen verweven om ouders en kind ondersteuning te bieden. 

Aan het einde van het boek staan allemaal doe-ideeën beschreven, om zo op een speelse manier bezig te zijn met de verlieservaring en de bijbehorende gevoelens, emoties en gedachten.

Er is zelfs een bijbehorende website, Flux Helpt, waar veel tips voor ouders, knutsel en doe-ideeën staan beschreven. Ook kun je op de website contact opnemen met de auteurs mocht je als ouder verdere vragen of hulp nodig hebben. 

De bijbehorende knuffel heeft Maple Forest Toys gemaakt. In dezelfde aquarellen stijl en methode is Flux de knuffel tot leven gekomen. Zacht en lief zodat Flux naast het boek ook echt in je armen kan liggen!In de webshop van Funeral Toys kun je het boek en de knuffel kopen. 
Met trots mag ik er ook een paar in mijn eigen webshop verkopen:
het boek, de knuffel of beide!

Liefs Femke